Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie (březen 2017)

  • Nezjištěný pachatel se dne 1. února odpoledne vloupal do osobního motorového vozidla. Rozbil okno levých zadních dveří a odcizil koženou aktovku, tablet zn. Samsung, fotoaparát zn. Panasonic, psací potřeby, firemní razítko a různé firemní písemnosti. Majiteli vozidla vznikla poškozením vozidla a odcizením věcí škoda ve výši 35 000 Kč.
  • V noci z 27. na 28. ledna neznámý pachatel překonal uzamčení střešních příčníků na zaparkovaném osobním motorovém vozidle a tyto příčníky s připevněným střešním boxem odcizil. Způsobená škoda činí 7 200 Kč.
  • Dne 23. ledna večer využil při cestě autobusem MHD nepozornosti ženy nezjištěný pachatel. Z kapsy kabátu jí odcizil červenou dámskou peněženku, ve které byly osobní doklady, finanční hotovost a platební karta.
  • V úterý 24. ledna v ranních hodinách si opilý muž odložil svou finanční hotovost na pult u baru a odešel hrát do vedlejší místnosti automaty. Nezjištěný pachatel toho využil a volně položené 3 000 Kč odcizil.
  • Neznámý pachatel odcizil 21. ledna kolem druhé hodiny ranní při jízdě tramvají zimní bundu spícímu muži. Tu měl poškozený oblečenou na sobě. Muž měl v bundě, která měla hodnotu 2 000 Kč, klíče od bytu a pánskou koženou peněženku s osobními doklady, tramvajenkou, platebními kartami a finanční hotovostí ve výši 500 Kč. Poškozenému tak byla způsobena škoda ve výši 3 000 Kč.
  • Poslední lednový den se v podvečerních hodinách vloupal nezjištěný pachatel do osobního motorového vozidla. Rozbil okno pravých zadních dveří a odcizil notebook zn. Hewlett Packard v hodnotě 25 000 Kč. Škoda na vozidle je 10 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra