Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Retro kavárna zve k návštěvě

V pondělí 25. dubna byla v Kulturním domě Mlejn uvedena do provozu Retro kavárna pro seniory. Slavnostního otevření se zúčastnili starosta David Vodrážka, jeho zástupce Pavel Jaroš, předseda sociálního výboru Aleš Mareček, předseda komise pro sport Miloš Drha a další zástupci radnice. V kavárně se sešlo několik desítek seniorů, kteří projevili o možnost scházet se v kavárně zájem.

A proč právě Retro kavárna? Nejen na radnici, ale i v klubech seniorů vznikla myšlenka vytvořit v Praze 13 příjemné prostředí kavárničky, kde  by se senioři mohli setkávat, navazovat kontakty a přátelství, zahnat pocit osamění, dozvědět se něco zajímavého nebo si jen tak zavzpomínat. Pracovníci sociálního odboru společně s KD Mlejn vytvořili příjemné prostředí pro provoz kavárny ze vstupních prostor tohoto kulturního zařízení, které byly doposud nevyužité.

Po slavnostním otevření Retro kavárny byla zahájena vernisáž obrazů realistického malíře a výtvarníka pana Richarda Vlasáka, který namaloval pro kavárnu půvabné olejomalby. Představeny byly dvě dobrovolnice z řad seniorů, které připravily program otevření kavárny a slíbily, že se budou věnovat organizaci dalších setkání. Přítomní senioři vyplnili připravenou anketu a poskytli tak široké spektrum nápadů a námětů – nejžádanějšími tématy byly: historie Prahy 13, zdraví a bylinky, cestování, hudba, příroda, kosmetika, oblékání a móda, vaření a zdravá výživa, malování. V příjemné atmosféře při kávě za hudebního doprovodu dua Proč ne si senioři povídali a netajili radost, že se mohou osobně podílet na dalších programech.

Retro kavárna bude otevřena pro seniory z Prahy 13 zatím vždy jedno úterý v měsíci od 14.00 do 16.00, nejbližší termín je 7. června. Její program na příští měsíce najdete na straně 38. Přijďte si popovídat, potěšit se a dozvědět se něco nového. Protože počet míst je omezen, doporučujeme vám rezervovat si místo u paní Aleny Houškové, sekretariát odboru sociální péče, tel. 235 011 451.

Helena Volechová, vedoucí odboru sociální péče