Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Komentovaná prohlídka kostela

Ve čtvrtek 18. dubna místní Agenda 21 MČ Praha 13 v rámci svých aktivit uspořádala pro seniory komentovanou prohlídku kostela sv. Jana Nepomuckého v Košířích, který byl postaven Ing. arch. Jaroslavem Čermákem ve funkcionalistickém stylu a je jedním z jeho nejlepších sakrálních staveb. 

Kostelem provázel předseda výboru místní Agendy 21 Vít Bobysud, který seniorům přiblížil historii kostela, s jakým záměrem byl kostel postaven, jak probíhala jeho výstavba, popsal funkcionalistický styl a nechal seniory nahlédnout do různých historických zákoutí kostela, která souvisela nejen s minulostí, ale také s jeho současným využíváním. Příjemným překvapením bylo hudební okénko, kterého se zhostila jedna z členek Virtuálního klubu seniorů a výborně zahrála na zdejší varhany a podtrhla tím atmosféru naší návštěvy. Akce se zúčastnilo skoro čtyřicet členů našeho Virtuálního klubu seniorů a měla velmi pozitivní ohlas. 

Senioři si domů odnesli nejen spousty nových poznatků, zážitků a pamětní známku do svých Vzpomínkovníků, ale také průvodce historií kostela, kterého jim vypracovala a věnovala místopředsedkyně výboru místní Agendy 21 Yveta Kvapilová. místní Agenda 21