Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie ČR

  • Nezjištěný pachatel odcizil během měsíců srpna až září z uzamčené kolárny bytového domu historické jízdní kolo. Jeho majiteli, který měl ke kolu i osobní vztah, způsobil škodu 30 000 Kč.
  • Neznámý pachatel odcizil 30. září kolem poledne mobilní telefon. Ke krádeži došlo při cestě náhradní autobusovou dopravou ze stanice metra Pražské povstání do stanice Roztyly. Oznamovatelka před nástupem do autobusu telefonovala, potom si dala mobil do nezajištěné kapsy bundy. Pachatel využil i toho, že autobus byl plný a poškozená cestovala s několika zavazadly.
  • Druhý říjnový den jsme přijali oznámení ženy, které před třemi týdny nezjištěný pachatel odcizil cestou z bydliště do obchodu nebo zpět peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Peněženka byla uložená v kabelce, kterou měla oznamovatelka po celou dobu zavěšenou přes rameno. Celou událost přišla ohlásit tak pozdě proto, že peněženku hledala nejprve sama, potom čekala, že ji někdo vrátí. Když se tak nestalo, rozhodla se celou věc oznámit policii.
  • Se stoupající cenou pohonných hmot se začaly objevovat i jejich krádeže z motorových vozidel. Ke konci září jsme přijali o krádeži nafty z nádrže oznámení majitele dodávky. U těchto krádeží je většinou škoda vzniklá odcizením pohonných hmot daleko menší než ta, kterou zloděj způsobí poškozením vozidla. Tak je tomu i u tohoto případu – odcizením nafty vznikla majiteli vozidla škoda 1 500 Kč, ale poškození hadice, kterou pachatel prořízl a následné opravy vyšly na dvojnásobek, tedy na 3 000 Kč.
  • Nezjištěný pachatel využil 24. září odpoledne nepozornosti ženy, která cestovala metrem ze stanice Vysočanská do stanice Luka. Z kabelky, kterou měla při sobě, jí odcizil mobilní telefon v hodnotě 12 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra