Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie (říjen 2016)

  • Dne 25. 8. večer si dobrovolný hasič odložil dvě tašky s osobními věcmi a potřebami pro práci hasiče za uzamčenou bránu hasičárny v Řeporyjích. Obou tašek se během okamžiku stačil zmocnit několikrát trestaný recidivista. Jeho totožnost je policistům známa, protože byl identifikovaný podle kamerového záznamu, který jednoznačně svědčí proti němu a dokazuje jeho vinu. Taška s hasičskými potřebami se po chvíli našla poblíž pohozená v křoví.
  • Všem majitelům psů připomínám, že by měli mít svého psa neustále pod kontrolou, zejména pokud je agresivní nebo naopak projevuje svou náklonnost, což také nemusí být každému příjemné. Setkání s agresivním psem nebo jeho majitelem může končit na policii, protože často se vzájemně napadnou majitelé psů nebo jejich miláčci. V současné době řešíme několik takových přestupků, ale i trestný čin spáchaný z nedbalosti majitelem psa, který povalil starší paní a způsobil jí tak těžkou újmu na zdraví. Majiteli psa hrozí trest odnětí svobody až na dva roky a v občanském řízení se určitě bude projednávat náhrada způsobené škody.
  • Dne 6. 9. jsme přijali oznámení poškozené, které nezjištěný pachatel při cestě hromadnou dopravou mezi Václavským náměstím a Velkou Ohradou odcizil kabelku, uloženou do nákupní tašky, kterou poškozená nesla přes rameno. Odcizením osobních dokladů, mobilního telefonu, klíčů a platebních karet jí byla způsobena škoda ve výši 16 000 Kč.
  • Nezjištěný pachatel 6. 9. v noci prořízl střechu zaparkovaného kabrioletu, vnikl do vozidla a poškodil čelní panel autorádia. Potom otevřel kapotu a odcizil z motorového prostoru autobaterii. Celková škoda je majitelem odhadnuta na zhruba 40 000 Kč, přičemž škoda vzniklá poškozením je daleko vyšší než hodnota odcizené autobaterie.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra