Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Dárek k narozeninám ocenily hlavně děti

Naše mateřská škola Večerníček ve Vlachově ulici oslavila v loňském roce 35 let od svého otevření. Jako dodatečný dárek k našemu výročí jsme v dubnu dostali od společnosti Mercedes – Benz Trucks Česká republika, s.r.o., sponzorský dar – finanční prostředky na vybudování dětského hřiště na zahradě naší školky.

Pro realizaci byla vybrána firma 4soft, s.r.o., se kterou jsme společně naplánovali jeho budoucí podobu – víceúčelové minihřiště s herními motivy (skok do dálky, naučné hodiny a skákací panák) s možností zahrát si fotbal a jiné míčové hry. Samotná výstavba začala v dubnu a za necelé tři týdny si již naše děti mohly na novém hřišti vyzkoušet své sportovní dovednosti. Hřiště je postavené v souladu s platnými normami pro bezpečnost dětí. Slavnostně jsme ho otevřeli v pondělí 16. září za přítomnosti starosty Davida Vodrážky, místostarostky Marcely Plesníkové, zástupců společnosti Mercedes – Benz Trucks Česká republika, s.r.o., dětí a zaměstnanců mateřské školy a dalších hostů.

Jsme moc rádi, že se podoba naší zahrady postupně začíná proměňovat, což oceňují především naše děti i jejich rodiče a věříme, že se najdou ještě další finanční prostředky, aby obnova zahrady byla kompletní.

Růžena Bečková, ředitelka školy